krakowairport.pl

Karnawałowe inspiracje kulinarne od Hilton Garden Inn Kraków Airport

Publish date

24.01

2018

Dziś (24.01) pasażerowie korzystający z salonu Business Lounge w strefie Schengen terminalu Kraków Airport mieli okazję spróbować specjałów kuchni brazylijskiej. Inspiracją do prezentacji kuchni brazylijskiej był trwający karnawał. Dania przygotowane przez kucharzy Hotelu Hilton Garden Inn Kraków były równie kolorowe i różnorodne, jak sama Brazylia. Wśród potraw do degustacji znalazły się Feijoada completa - wieprzowina z chorizo i krewetkami w ostrym paprykowym sosie podawana z ryżem z czerwoną fasolą i świeżą kolendrą; Churrasco czyli szaszłyki z grillowanych krewetek z ananasem; grillowany antrykot wołowy z 3 rodzajami dipów (kolendrowym, salsą oraz guacamole). Na deser szef kuchni przygotował pudim de leite - delikatny pudding ze świeżej śmietany z syropem klonowym i karmelem. Pasażerowie bardzo chwalili zarówno aromatyczne dania, jak i samą ekspozycję potraw.