krakowairport.pl

Aktualności

      Świąteczna prezentacja kulinarna w Business Lounge

             

W dniu 20 grudnia 2016 już po raz siódmy w salonie Business Lounge odbyła się kulinarna prezentacja prowadzona przez Hotel Hilton Garden Inn. Tematem przewodnim były polskie tradycyjne smaki świąteczne. Pasażerowie mieli okazję spróbować wigilijnego karpia, indyka z suszonymi owocami, czerwonego barszczu oraz zupy grzybowej. Na stole nie mogło również zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami.

 

 

 Fot. Kraków Airport

 

      Niepodległościowa prezentacja kulinarna w Business Lounge

         

W dniu 16 listopada 2016 już po raz szósty odbyła się prezentacja kulinarna prowadzona przez Hilton Garden Inn Kraków Airport dla pasażerów Business Lounge. Tym razem szef kuchni skupił się na motywie niepodległościowym, świętomarcińskim.

Zaprezentowane zostały polskie tradycyjne smaki. Nie zabrakło szynki z kością, śledzia z ogórkiem kiszonym, pikli czy też konfitur ze śliwki i jabłka. Ponad to, pasażerowie spróbowali smalcu grzybowego oraz blin z kiełbasą wiejską i wędzoną śliwką.

 

 

 fot. Kraków Airport

 

    Polska złota jesień w wydaniu kuchni molekularnej

       

11. października 2016 roku po raz piąty już odbyła się prezentacja kulinarna prowadzona przez Hilton Garden Inn Kraków Airport dla pasażerów Business Lounge. Tym razem tematem przewodnim była polska jesień wzbogacona o elementy kuchni molekularnej.

 

Celem kuchni kreatywnej jest osiągnięcie perfekcyjnego smaku i wyglądu serwowanych przez kucharzy potraw przy użyciu naturalnych składników w niekonwencjonalnym wykonaniu. Zaserwowane zostały m.in. kompot gruszkowy, lemoniada pietruszkowa, kluski grzybowe, szarlotka na chipsie z jabłka granny smith, karmelek gruszkowo tymiankowy.

 

 

  fot. Kraków Airport

 

    Hilton Garden Inn w Business Lounge - prezentacja produktów lokalnych

     

W dniu 13 września odbyła się czwarta już prezentacja kulinarna prowadzona przez Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport dla pasażerów Business Lounge. Tym razem tematem przewodnim były produkty lokalne, takie jak sery zagrodowe oraz cydry.

 

Zaprezentowane zostały wyroby z rancza Frontera, Koziej Łączki, Wańczyka oraz cydry od Lorków. Celem pokazu była promocja produktów lokalnych oraz kultywowanie tradycji ludowych i kulinarnych, zgodnie z przysłowiem "Cudze chwalicie, swego nie znacie."

 

 

  fot. Kraków Airport

 

Otwarcie drugiego salonu Business Lounge

       

W związku z oddaniem do użytku kolejnego etapu inwestycji w Kraków Airport, z dniem 7 lipca 2016 roku zapraszamy Państwa do nowego salonu Business Lounge.
Dwa salony (jeden w strefie Schengen, drugi w strefie Non Schengen) zwiększą komfort oczekiwania na odlot samolotu oraz zapewnią bezpośrednie sąsiedztwo Państwa gate'u.
 

Salon Business Lounge Schengen znajduje się w Terminalu Pasażerskim, na poziomie +1, po kontroli bezpieczeństwa, między gate'em 9 i 10.
Salon Business Lounge Non Schengen znajduje się w Terminalu Pasażerskim, na poziomie +1, po kontroli paszportowej po prawej stronie.

 

 

 

Poniżej znajdą Państwo aktualne godziny otwarcia:

Business Lounge Schengen
poniedziałek 4:30 - 22:00
wtorek 4:30 - 21:30
środa 4:30 - 22:00
czwartek 4:30 - 21:30
piątek 4:30 - 22:00
sobota 4:30 - 21:30
niedziela 4:30 - 21:30

Business Lounge Non Schengen
poniedziałek - piątek 11:00-21:30

Poza godzinami otwarcia zapraszamy do korzystania z salonu Business Lounge Schengen w pobliżu gate'u numer 9.

W razie pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu.

 

    Nowa karta koktajli Hotelu Hilton Garden Inn - prezentacja w Business Lounge

     

W dniu 29.06.2016 w salonie Business Lounge miała miejsce prezentacja nowej karty koktajli dostępnych od lipca w Hotelu Hilton Garden Inn. Pasażerowie mogli wybierać wśród koktajlów z alkoholem, przygotowanych na bazie prosecco, campari, kubańskiego rumu, ginu etc. z dodatkiem świeżych ziół i cytrusów oraz odpowiednio dobranych dodatków smakowych. Koktajle były również dostępne w wersji bezalkoholowej. Wszystkie napoje zostały przygotowane na miejscu przez Kierownika zmiany baru Hotelu Hilton Garden Inn Krakow Airport - Maghliyę Baaeu.

 


 

Była to trzecia z cyklu prezentacji tematycznych będących efektem współpracy Kraków Airport z Hotelem Hilton Garden Inn, które odbywają się w salonie Business Lounge.

Na kolejną prezentację zapraszamy wkrótce.

 

Kuchnia Fit w Business Lounge

 

W dniu 09.05.2016 w salonie Business Lounge miała miejsce uczta dla ciała i ducha. Pasażerowie mogli skosztować kuchni FIT, a także uzyskać profesjonalną poradę na temat zdrowego żywienia. Koktajle, przekąski, a nawet babeczki na bazie warzyw i owoców z dodatkiem ryb wędzonych przygotował Szef Kuchni Hilton Garden Inn Krakow Airport – Miłosz Kowalski. Porad dotyczących kuchni dietetycznej oraz zdrowego trybu życia udzielała Joanna Gruszecka – trener personalny

 

 fot. Kraków Airport

 

Była to druga z cyklu prezentacji tematycznych będących efektem współpracy Kraków Airport z Hotelem Hilton Garden Inn, które odbywają się w salonie Business Lounge.

 

Na kolejną prezentację zapraszamy w czerwcu. Szczegóły wkrótce.


Degustacja sushi dla pasażerów Business Lounge