krakowairport.pl

30.0 °CprzejaśnieniaCzas lokalny: 17:07Więcej
string(7034) " 155/A/NBP/2020 2020-08-11 bat (Tajlandia) 1 THB 0,1203 dolar amerykaski 1 USD 3,7390 dolar australijski 1 AUD 2,6822 dolar Hongkongu 1 HKD 0,4825 dolar kanadyjski 1 CAD 2,8103 dolar nowozelandzki 1 NZD 2,4750 dolar singapurski 1 SGD 2,7246 euro 1 EUR 4,4016 forint (Wgry) 100 HUF 1,2762 frank szwajcarski 1 CHF 4,0896 funt szterling 1 GBP 4,8934 hrywna (Ukraina) 1 UAH 0,1355 jen (Japonia) 100 JPY 3,5237 korona czeska 1 CZK 0,1679 korona duska 1 DKK 0,5910 korona islandzka 100 ISK 2,7322 korona norweska 1 NOK 0,4162 korona szwedzka 1 SEK 0,4283 kuna (Chorwacja) 1 HRK 0,5887 lej rumuski 1 RON 0,9105 lew (Bugaria) 1 BGN 2,2505 lira turecka 1 TRY 0,5151 nowy izraelski szekel 1 ILS 1,0991 peso chilijskie 100 CLP 0,4639 peso filipiskie 1 PHP 0,0763 peso meksykaskie 1 MXN 0,1674 rand (Republika Poudniowej Afryki) 1 ZAR 0,2128 real (Brazylia) 1 BRL 0,6821 ringgit (Malezja) 1 MYR 0,8907 rubel rosyjski 1 RUB 0,0513 rupia indonezyjska 10000 IDR 2,5470 rupia indyjska 100 INR 5,0106 won poudniowokoreaski 100 KRW 0,3156 yuan renminbi (Chiny) 1 CNY 0,5380 SDR (MFW) 1 XDR 5,2641 "
4,89 PLN 4,40 PLN 3,74 PLN

Karnawałowe inspiracje kulinarne od Hilton Garden Inn Kraków Airport

Data Publikacji

24.01

2018

Dziś (24.01) pasażerowie korzystający z salonu Business Lounge w strefie Schengen terminalu Kraków Airport mieli okazję spróbować specjałów kuchni brazylijskiej. Inspiracją do prezentacji kuchni brazylijskiej był trwający karnawał. Dania przygotowane przez kucharzy Hotelu Hilton Garden Inn Kraków były równie kolorowe i różnorodne, jak sama Brazylia. Wśród potraw do degustacji znalazły się Feijoada completa - wieprzowina z chorizo i krewetkami w ostrym paprykowym sosie podawana z ryżem z czerwoną fasolą i świeżą kolendrą; Churrasco czyli szaszłyki z grillowanych krewetek z ananasem; grillowany antrykot wołowy z 3 rodzajami dipów (kolendrowym, salsą oraz guacamole). Na deser szef kuchni przygotował pudim de leite - delikatny pudding ze świeżej śmietany z syropem klonowym i karmelem. Pasażerowie bardzo chwalili zarówno aromatyczne dania, jak i samą ekspozycję potraw.