krakowairport.pl

12.0 °CzamgleniaCzas lokalny: 06:49Więcej
string(7034) " 131/A/NBP/2020 2020-07-08 bat (Tajlandia) 1 THB 0,1270 dolar amerykaski 1 USD 3,9666 dolar australijski 1 AUD 2,7526 dolar Hongkongu 1 HKD 0,5118 dolar kanadyjski 1 CAD 2,9158 dolar nowozelandzki 1 NZD 2,5942 dolar singapurski 1 SGD 2,8413 euro 1 EUR 4,4739 forint (Wgry) 100 HUF 1,2600 frank szwajcarski 1 CHF 4,2121 funt szterling 1 GBP 4,9699 hrywna (Ukraina) 1 UAH 0,1471 jen (Japonia) 100 JPY 3,6874 korona czeska 1 CZK 0,1673 korona duska 1 DKK 0,6005 korona islandzka 100 ISK 2,8460 korona norweska 1 NOK 0,4183 korona szwedzka 1 SEK 0,4290 kuna (Chorwacja) 1 HRK 0,5934 lej rumuski 1 RON 0,9245 lew (Bugaria) 1 BGN 2,2874 lira turecka 1 TRY 0,5776 nowy izraelski szekel 1 ILS 1,1476 peso chilijskie 100 CLP 0,5024 peso filipiskie 1 PHP 0,0801 peso meksykaskie 1 MXN 0,1747 rand (Republika Poudniowej Afryki) 1 ZAR 0,2323 real (Brazylia) 1 BRL 0,7373 ringgit (Malezja) 1 MYR 0,9280 rubel rosyjski 1 RUB 0,0558 rupia indonezyjska 10000 IDR 2,7527 rupia indyjska 100 INR 5,2886 won poudniowokoreaski 100 KRW 0,3316 yuan renminbi (Chiny) 1 CNY 0,5652 SDR (MFW) 1 XDR 5,4738 "
4,97 PLN 4,47 PLN 3,97 PLN

Karnawałowe inspiracje kulinarne od Hilton Garden Inn Kraków Airport

Data Publikacji

24.01

2018

Dziś (24.01) pasażerowie korzystający z salonu Business Lounge w strefie Schengen terminalu Kraków Airport mieli okazję spróbować specjałów kuchni brazylijskiej. Inspiracją do prezentacji kuchni brazylijskiej był trwający karnawał. Dania przygotowane przez kucharzy Hotelu Hilton Garden Inn Kraków były równie kolorowe i różnorodne, jak sama Brazylia. Wśród potraw do degustacji znalazły się Feijoada completa - wieprzowina z chorizo i krewetkami w ostrym paprykowym sosie podawana z ryżem z czerwoną fasolą i świeżą kolendrą; Churrasco czyli szaszłyki z grillowanych krewetek z ananasem; grillowany antrykot wołowy z 3 rodzajami dipów (kolendrowym, salsą oraz guacamole). Na deser szef kuchni przygotował pudim de leite - delikatny pudding ze świeżej śmietany z syropem klonowym i karmelem. Pasażerowie bardzo chwalili zarówno aromatyczne dania, jak i samą ekspozycję potraw.