krakowairport.pl

12.0 °CrozpogodzeniaCzas lokalny: 13:28Więcej
string(7034) " 213/A/NBP/2020 2020-10-30 bat (Tajlandia) 1 THB 0,1270 dolar amerykaski 1 USD 3,9563 dolar australijski 1 AUD 2,7862 dolar Hongkongu 1 HKD 0,5104 dolar kanadyjski 1 CAD 2,9706 dolar nowozelandzki 1 NZD 2,6257 dolar singapurski 1 SGD 2,8997 euro 1 EUR 4,6188 forint (Wgry) 100 HUF 1,2560 frank szwajcarski 1 CHF 4,3197 funt szterling 1 GBP 5,1269 hrywna (Ukraina) 1 UAH 0,1391 jen (Japonia) 100 JPY 3,7887 korona czeska 1 CZK 0,1691 korona duska 1 DKK 0,6202 korona islandzka 100 ISK 2,7959 korona norweska 1 NOK 0,4150 korona szwedzka 1 SEK 0,4451 kuna (Chorwacja) 1 HRK 0,6100 lej rumuski 1 RON 0,9477 lew (Bugaria) 1 BGN 2,3615 lira turecka 1 TRY 0,4738 nowy izraelski szekel 1 ILS 1,1582 peso chilijskie 100 CLP 0,5125 peso filipiskie 1 PHP 0,0817 peso meksykaskie 1 MXN 0,1856 rand (Republika Poudniowej Afryki) 1 ZAR 0,2429 real (Brazylia) 1 BRL 0,6846 ringgit (Malezja) 1 MYR 0,9522 rubel rosyjski 1 RUB 0,0500 rupia indonezyjska 10000 IDR 2,7052 rupia indyjska 100 INR 5,3093 won poudniowokoreaski 100 KRW 0,3489 yuan renminbi (Chiny) 1 CNY 0,5917 SDR (MFW) 1 XDR 5,5722 "
5,13 PLN 4,62 PLN 3,96 PLN

Karnawałowe inspiracje kulinarne od Hilton Garden Inn Kraków Airport

Data Publikacji

24.01

2018

Dziś (24.01) pasażerowie korzystający z salonu Business Lounge w strefie Schengen terminalu Kraków Airport mieli okazję spróbować specjałów kuchni brazylijskiej. Inspiracją do prezentacji kuchni brazylijskiej był trwający karnawał. Dania przygotowane przez kucharzy Hotelu Hilton Garden Inn Kraków były równie kolorowe i różnorodne, jak sama Brazylia. Wśród potraw do degustacji znalazły się Feijoada completa - wieprzowina z chorizo i krewetkami w ostrym paprykowym sosie podawana z ryżem z czerwoną fasolą i świeżą kolendrą; Churrasco czyli szaszłyki z grillowanych krewetek z ananasem; grillowany antrykot wołowy z 3 rodzajami dipów (kolendrowym, salsą oraz guacamole). Na deser szef kuchni przygotował pudim de leite - delikatny pudding ze świeżej śmietany z syropem klonowym i karmelem. Pasażerowie bardzo chwalili zarówno aromatyczne dania, jak i samą ekspozycję potraw.