krakowairport.pl

1.0 °CrozpogodzeniaCzas lokalny: 18:36Więcej
string(7034) " 044/A/NBP/2021 2021-03-05 bat (Tajlandia) 1 THB 0,1259 dolar amerykaski 1 USD 3,8393 dolar australijski 1 AUD 2,9469 dolar Hongkongu 1 HKD 0,4946 dolar kanadyjski 1 CAD 3,0231 dolar nowozelandzki 1 NZD 2,7412 dolar singapurski 1 SGD 2,8628 euro 1 EUR 4,5793 forint (Wgry) 100 HUF 1,2498 frank szwajcarski 1 CHF 4,1313 funt szterling 1 GBP 5,3056 hrywna (Ukraina) 1 UAH 0,1385 jen (Japonia) 100 JPY 3,5400 korona czeska 1 CZK 0,1739 korona duska 1 DKK 0,6158 korona islandzka 100 ISK 2,9950 korona norweska 1 NOK 0,4468 korona szwedzka 1 SEK 0,4499 kuna (Chorwacja) 1 HRK 0,6046 lej rumuski 1 RON 0,9377 lew (Bugaria) 1 BGN 2,3413 lira turecka 1 TRY 0,5095 nowy izraelski szekel 1 ILS 1,1586 peso chilijskie 100 CLP 0,5244 peso filipiskie 1 PHP 0,0789 peso meksykaskie 1 MXN 0,1809 rand (Republika Poudniowej Afryki) 1 ZAR 0,2505 real (Brazylia) 1 BRL 0,6771 ringgit (Malezja) 1 MYR 0,9423 rubel rosyjski 1 RUB 0,0514 rupia indonezyjska 10000 IDR 2,6847 rupia indyjska 100 INR 5,2566 won poudniowokoreaski 100 KRW 0,3398 yuan renminbi (Chiny) 1 CNY 0,5922 SDR (MFW) 1 XDR 5,4636 "
5,31 PLN 4,58 PLN 3,84 PLN

Karnawałowe inspiracje kulinarne od Hilton Garden Inn Kraków Airport

Data Publikacji

24.01

2018

Dziś (24.01) pasażerowie korzystający z salonu Business Lounge w strefie Schengen terminalu Kraków Airport mieli okazję spróbować specjałów kuchni brazylijskiej. Inspiracją do prezentacji kuchni brazylijskiej był trwający karnawał. Dania przygotowane przez kucharzy Hotelu Hilton Garden Inn Kraków były równie kolorowe i różnorodne, jak sama Brazylia. Wśród potraw do degustacji znalazły się Feijoada completa - wieprzowina z chorizo i krewetkami w ostrym paprykowym sosie podawana z ryżem z czerwoną fasolą i świeżą kolendrą; Churrasco czyli szaszłyki z grillowanych krewetek z ananasem; grillowany antrykot wołowy z 3 rodzajami dipów (kolendrowym, salsą oraz guacamole). Na deser szef kuchni przygotował pudim de leite - delikatny pudding ze świeżej śmietany z syropem klonowym i karmelem. Pasażerowie bardzo chwalili zarówno aromatyczne dania, jak i samą ekspozycję potraw.